Apple-leverandør varsler ny kæmpefabrik

Taiwan-baserede Foxconn Technology Company planlægger angiveligt en ny fabrik til flere milliarder dollars. Den skal ligge i Michigan.

FILE PHOTO: Foxconn's computer motherboards are seen during the annual Computex computer exhibition in Taipei, Taiwan June 1, 2016. REUTERS/Tyrone Siu/File Photo TEMPLATE OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: Tyrone Siu
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye kæmpefabrik skal bruges til forskning og udvikling af teknologi til selvkørende biler, skriver South China Morning Post.

Ifølge Foxconn-grundlægger Terry Gou er denne type teknologi mere avanceret i USA end i Kina, og Gou er også interesseret i at forske i kunstig intelligens og læringsteori.

 

Nyheden kommer kun en uge efter, at Foxconn annoncerede, at man også planlægger en fabrik i Wisconsin til 10 milliarder dollars – 63 milliarder kroner.

Det er endnu uvist, hvad prisen bliver på fabrikken i Michigan, skriver MarketWatch.

 

Kan skabe over 13.000 job

Fabrikken i Wisconsin skal efter planen producere LCD-paneler til iPhone, og det kan betyde 3.000 nye job.

Potentielt kan antallet af arbejdspladser vokse til 13..000 i løbet af fire år.

 

Det kan være et rygstød for Donald Trump og hans valgløfte om at investere og skabe flere arbejdspladser for amerikanerne og ikke mindst slagordet om »America First«, skriver South China Morning Post.

Foxconn Technology Company er verdens største kontraktproducent af forbrugerelektronik, og selskabet har leveret computere til Dell samt iPhones og iPads til Apple.

 

Med skattebegunstigelser og tilskud fra amerikanske stater, som er desperate efter at få del i Foxconns investeringer, kan det faktisk være billigere at producere i USA end i Kina, hvor højere løn og mangel på arbejdskraft er et stigende problem.