Apple kopierer Mobile Pay

iPhone-brugere kan til efteråret overføre penge til andre iPhone-brugere, dog kun i USA.

Apples softwareansvarlige, Craig Federighi, viser mandag aften, hvordan man fra efteråret - i USA - vil kunne sende penge til andre iPhone-brugere, der også bruger Apples mobilbetalingssystem, Apple Pay, her ved at skrive beløbet direkte i en SMS. Arkivfoto: Josh Edelson, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSH EDELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple kopierer nu en af de væsentligste årsager til, at Danske Banks mobilbetaling, Mobile Pay, er blevet altdominerende herhjemme: muligheden for at overføre penge til vennerne.

Der er dog ikke udsigt til, at Apples betalingstjeneste Apple Pay kommer til Danmark foreløbig, og i modsætning til Mobile Pay lander pengene ikke på ens bankkonto. Den nye funktion vil udelukkende fungere i USA, hvor Apple Pay har fået et vist marked men slet ikke i den størrelsesorden, som iPhone- og iPad-producenten havde forestillet sig ved lanceringen i oktober 2014.

»Vennebetalingen«, som bliver en del af efterårets opdatering af mobilstyresystemet iOS til version 11, blev fremvist på Apples årlige udviklerkonference i Californien mandag, hvor Apple slog et slag for en længere stribe af nyheder, som skal bidrage til nye indtægter for verdens mest værdifulde selskab, eftersom iPhone-salget igen er på retur, ligesom iPad-salget gennem flere år har været det.

Kan bruges i SMS

Kun 13 procent af de anslåede 680 millioner iPhone-brugere har nogen sinde anvendt Apple Pay, skrev den amerikanske finansavis Wall Street Journal for to måneder siden på baggrund af data fra investeringsselskabet Loup Ventures. Omkring en tredjedel af de amerikanske butikker tager dog imod betaling med Apple Pay, som kræver særligt opgraderede terminaler for at kunne bruges i forretningerne.

Flere kæder - heriblandt USAs største detailhandelskæde Walmart og den største supermarkedskæde Kroger Co. - har dog fravalgt Apple Pay.

»Vennebetalingen« vil kunne bruges direkte, når man skriver en SMS til en ven. Pengene overføres så til modtagerens Apple Pay-konto, hvorfra de vil kunne føres videre over til den almindelige bankkonto. Det fremgår dog ikke, hvor let eller svært dette måtte være. Ellers kan de bruge pengene ved at sende dem til andre med en Apple Pay Cash-konto eller købe ind for dem med Apple Pay i fysiske butikker, der tager imod Apples mobilbetaling, eller på nettet.

Den populære billeddelingstjeneste Snapchat, som for nylig blev børsnoteret, åbnede i 2014 for sin Snapcash, så man ved at skrive et dollartegn i sin »snap«-besked - i USA - kan overføre penge til modtageren. Det er dog aldrig blevet en succes, men Snapchat har for nylig gjort det muligt at koble en PayPal-betalingskonto til både Snapchat på iOS og Android.