Apple klar med ny iPhone og iPad til marts

Mindre telefon skal appellere til dem, der ikke har lyst til de store skærme, og skal forsøge at redde det stagnerende iPhone-salg.

Så stor er forskellen på iPhone 5S (øverst) og iPhone 6 (i midten) og iPhone 6 Plus (nederst). Mange er ikke interesseret i kæmpetelefonerne, mener Apple, der derfor nu forsøger sig med en ny iPhone i størrelse 5S til marts i forsøget på at få det stagnerende salg i gang igen. Arkivfoto: Monica Davey, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MONICA DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny og mindre iPhone-telefon og en ny iPad Air-tavlecomputer vil blive lanceret 15. marts af den amerikanske IT-gigant Apple.

Det rapporterer det normalt velunderrettede teknologinetsted 9to5Mac efter samtaler med kilder. Den nye iPhone-telefon bliver på blot fire tommer og omtales som »iPhone 5se« med henvisning til størrelsen på iPhone 5. De nye iPhone 6-modeller er vokset over fem tommer for at få fat i det marked, som konkurrenterne hidtil har siddet på med de helt store smartphonetelefoner, der bruges som små computere.

Apple, som for nylig blev slået af internetgiganten Google, der nu er verdens mest værdifulde virksomhed, har ramt loftet for salget af iPhone-telefoner, som står for to tredjedele af Apples omsætning. I oktober-december 2015 oplevede Apple den mindste stigning i salget, nemlig 0,4 procent, siden den første iPhone blev lanceret i 2007.

Mange ønsker ikke en kæmpe skærm

De seneste iPhone-telefoner, 6S og 6S Plus, kom ikke med afgørende nye funktioner. Derfor håber Apple med en ny iPhone 5se at få fat i dem, som gerne vil udskifte en ældre iPhone-telefon, men som ikke er interesseret i de nye kæmpetelefoner. Den nye 5se-model ventes også at kunne fungere med Apples mobilbetalingstjeneste, Apple Pay, som kun virker på de nyeste Apple-telefoner.

En martspremiere vil så være kun et halvt år efter seneste lancering og bryder dermed med Apples normale årshjul, hvor nye telefoner kommer i efteråret.

Salget af iPad-tavle-PCer er faldet syv kvartaler i træk, hvilket kæmpemodellen, iPad Pro, ikke har ændret på. Apple vil derfor ny lancere en iPad Air 3, som er første store opdatering af de »almindelige« iPad-modeller siden oktober 2014. Ifølge Mobile World Live ventes den at få forbedrede højttalere og en ny måde at kunne koble eksternt udstyr til, sådan som man kan med f.eks. en digital pen på iPad Pro, som iPad Air 3 muligvis også vil kunne bruge.