Apple klar med net-TV til efteråret

Særlig TV-pakke med 25 populære kanaler til Apple-udstyr får premiere i USA til september.

Apples topchef, Tim Cook, fortalte forleden, at der er solgt 25 millioner Apple-TV-bokse, som snart også vil kunne bruge HBO Now-streamingtjenesten. Nu vil Apple lave en egentlig TV-pakke, som amerikanere vil kunne se på alt Apple-udstyr. Arkivfoto: Robert Galbraith, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple tager til efteråret endnu et skridt nærmere fjernsynet, når en ny online-TV-tjeneste ventes lanceret i konkurrence med de traditionelle TV-udbydere.

iPhone- og iPad-producenten forhandler netop nu med en række større, amerikanske TV-udbydere om at kunne tilbyde en særlig net-TV-pakke med omkring 25 kanaler, som skal kunne ses på udstyr, der kører Apples iOS-styresystem, altså iPhone-telefoner, iPad-tavle-PCer og Apple-TV-bokse, skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Billigere end TV-pakke, dyrere end HBO og Netflix

Med i pakken, som kun amerikanere får adgang til, satser Apple på at få ABC, CBS, Fox, Walt Disney m.fl. Prisen vil blive mellem 30 og 40 dollars - 210-280 kroner - om måneden, altså en hel del billigere end en normal TV-pakke med hundredvis af kanaler, som koster godt 90 dollars om måneden. Apples TV-pakke er dog næsten tre gange så høj som månedsprisen hos filmtjenester som HBO og Netflix.

Apple ventes at præsentere sin net-TV-tjeneste i juni med premiere til september.

Apple, Fox og CBS afviser alle at kommentere forlydenderne.

Apples TV-pakke vil blive en konkurrent til traditionelle TV-abonnementer, ligesom f.eks. HBO og Netflix er det. De kører nemlig over internetforbindelsen, og derfor har man ikke længere behov for et almindeligt TV-abonnement fra satellit- eller kabel-TV-udbydere. Især dropper mange unge det traditionelle TV-abonnement, men også mange garvede TV-brugere vælger at skifte til en mindre TV-pakke og supplere med et abonnement på en af disse streamingtjenester.

Google rykker ind på fjernsynet

Der har været massevis af spekulationer om, hvornår Apple kastede sig over at producere sit eget Apple-fjernsyn. Ærkerivalen Google rykker nu med sit Android-styresystem ind hos en række TV-producenter som Sony, Philips og Sharp.

Apple valgte forleden, da det kommende smartur Apple Watch blev præsenteret, at sænke prisen på Apple-TV fra 99 til 69 dollars, og samtidig lancerede Apple en aftale med HBO Now, som fra april nu også kan bruges gennem TV-boksen.