Apple-iOS får læsterlige klø af Android

Målt på antallet af solgte enheder fik Apples iOS-system store klø af Googles Android-styresystem, der blev anvendt på næsten fire ud af fem afskibede smartphones i andet kvartal af 2013.

Foto: DADO RUVIC.
Læs mere
Fold sammen
Det viser en opgørelse lavet af International Data Corporation.

Af de i alt 237,9 mio. smartphones, som blev sendt afsted fra fabrikkerne i andet kvartal, anvendte hele 79,3 pct. Android som styresystem. Det svarer til 187,4 mio. smartphones. Det er en stigning på godt 15 mio. telefoner i forhold til årets første kvartal.

Apples iOS-styresystem tegnede sig for i alt 31,2 mio. telefoner, svarende til godt 13,2 pct., efter et fald fra en markedsandel på 17,3 pct. i årets første kvartal.

På tredjepladsen lå Windows med en markedsandel på 3,7 pct., efterfulgt af Blackberry, der tegnede sig for 2,9 pct. af markedet.

- Smartphone-markedet er stadig en voksende bølge, der løfter mange skibe. Selvom Samsung og Apple er de dominerende spillere, er markedet mere fragmenteret end nogensinde. Der er gode muligheder for smartphone-producenter med forskellige tilbud, siger Kevin Restivo fra International Data Corporation i en pressemeddelelse. Udover de to giganter, Apple og Samsung leverede LG, Lenovo og ZTE også hver især mere end 10 mio. smartphones i andet kvartal.

Måler man på telefonens mærke og ikke på styresystem, overhaler Apple lige nøjagtigt Samsung på det amerikanske marked med en andel på 37,3 pct. Her sidder Samsung på 34,1 pct. af markedet, mens LG tegner sig for 9,3 pct.

/ritzau/FINANS