Apple i kinesisk miljø-stormvejr

36 kinesiske miljøgrupper anklager Apple for at ignorere miljø- og sundhedsproblemer på en fabrik i Kina.

Apple og topchef Steve Jobs angribes nu i Kina for problemer med forurening. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

IT-giganten Apple og topchef Steve Jobs er på vej til at blive kastet ud i et voldsomt kinesisk stormvejr.

36 kinesiske miljøgrupper anklager nu Apple for ikke at tage sig ordentligt af miljøproblemer og sundhedsproblemer for arbejderne på en kinesisk fabrik, der leverer komponenter til Apples gadgets.

Ifølge Financial Times vil miljøgrupperne torsdag offentliggøre en rapport, hvor Apple bliver sidst på en liste med 29 multinationale teknologiselskaber baseret på selskabernes vilje til at reagere på miljø- og sundhedsproblemer.

I rapporten bliver også Nokia, LG, Singtel og Sony hængt ud for ikke at leve op til deres ansvar, mens der er ros til firmaer som HP, BT, Alcatel-Lucent, Vodafone, Samsung, Toshiba, Sharp og Hitachi.

En af de konkrete sager med Apple drejer sig om en sag på fabrikken Lianjian Technology, der leverer touchscreen moduler til Apple. 49 arbejdere blev forgiftet på fabrikken, og ifølge Financial Times hørte ingen af arbejderne fra Apple til trods for gentagne henvendelser.

Generelt har de kinesiske miljøgrupper knubbede ord til Apple.

"Apple opførte sig anderledes end de andre store varemærker og virkede totalt selvoptagede og uinteresserede i problemerne," siger Ma Jun fra den kinesiske NGO, Institute of Public and Enviromental Affairs.

Apple selv siger til Financial Times, at firmaet har masser af revisionsprogrammer, der gennemgår forsyningskæden og tjekker underleverandører.