Apple hiver tæppet væk under iPad-aviser

Det kan være slut med at at give gratis iPad-aviser til dem, der abonnerer på papirudgaven. Apple har advaret en række europæiske aviser om, at ordningen bliver lukket.

Foto: JOEL SAGET
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De blev modtaget som pressens digitale redningsplanke. Tavle-pc'erne, med Apples iPad i spidsen, er blevet udråbt som avisernes og bladenes mulighed for at lokke nye kunder i butikken uden heftige trykkeri og distributionsomkostninger. Og i al hyperiet er der stort set ikke en udgivelse med respekt for sig selv, der ikke har en iPad-applikation.

Se billederne: Apples magtfulde mænd

Men løbet kan være kørt allerede inden det gik i gang. Apple føler sig nemlig snydt, når aviserne giver loyale abonnenter mulighed for også at læse avisen på iPad uden ekstraomkostninger. Når kunderne ikke betaler for avisen, går Apple nemlig glip af de sædvanlige 30 pct. indtægten, de får for al salg på iTunes.

Derfor har Apple, ifølge Appleinsider.com, nu meddelt en række europæiske aviser, at det er slut med at give abonnenter gratis iPad-indhold. Ifølge hollandske NRC træder de strammere Apple-regler i kraft allerede den 1. april.

Se web-tv: Her bruger de iPad i skolen

Både Politiken, Børsen, Berlingske Tidende, Nordjyske og Ekstra Bladet har eller er på vej med iPad-udgaver af avisen.