Apple henter Burberrys superstjerne

Amerikanske Apple har hentet den succesrige Burberry-direktør Angela Ahrendts, som bliver ansvarlig for butikker og onlinesalg.

Angela Ahrendts skifter britiske Burberry-tern ud med et ikonisk, amerikansk æble. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL DEME
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har gjort det klassiske, britiske brand Burberry til en global succes, og den betegnelse passer også fint til Angela Ahrendts selv. Den amerikanske kvinde, som af sin tidligere chef fra Liz Claiborne, Paul Charron, er blevet kaldt »rent talent«, skal fremover stå i spidsen for Apples retail- og online-forretning.

Angela Ahrendts har tidligere udtalt, at hun har hentet sin inspiration i netop Apple.

»Det er en genial designvirksomhed, som arbejder med at skabe en livsstil,« har den nye chef for den amerikanske elektronikgigant udtalt.

De varme følelser for Apple udviklede sig sidste måned til et partnerskab imellem Burberry og det amerikanske firma, da et af Apples nyeste produkter iPhone 5S blev lånt ud til Burberry i forbindelse med modeugen i London - inden kameratelefonerne var tilgængelige for offentligheden.

Og nu har Angela Ahrendts altså taget det fulde skridt og forladt de britiske Burberry-tern til fordel for det amerikanske æble.

Det er en kvinde med ambitioner, ikoniske Apple har fået i stald. Under Angela Ahrendts fik Burberry nyt liv som trendy modemærke, og både omsætning og aktiekurs er mere end fordoblet. 

Den ambitiøse kvinde lægger ikke skjul på, at hun vil frem i verden. Lange arbejdsdage med start klokken 5 bliver ifølge Angela Ahrendts holdt kørende med Diet Coke i en grad, så hun kækt har udtalt, at hendes »blod er brunt«.

Indsatsen hos Burberry har placeret Angela Ahrendts i den absolutte top af britisk erhvervsliv. Hun har således som den første kvinde nogensinde indtaget tronen som landets bedst lønnede topchef.

I regnskabsåret 2011-2012 lå hendes indtægt på 16,9 mio. pund – 147 mio. kr. – hvilket er næsten fem millioner pund mere end den nærmeste (mandlige) topchef.

Burberry har udnævnt Christopher Bailey til ny chef efter Angela Ahrendts.