Apple gør klar til aftale i milliardklassen: Vil købe 5G-teknologi af Intel

Techgiganten Apple er beredt på at slå en handel af med chipproducenten Intel om at opkøbe teknologi til at levere 5G-netværk på iPhones. Aftalen, der kan lande allerede i næste uge, vil udgøre omkring 6,6 mia. kr.

Apple har i længere tid prøvet at udvikle sin egen teknologi til at levere 5G-netværk i sine iPhones. Med den kommende aftale med Intel vil de være tættere på målet. Fold sammen
Læs mere
Foto: JOSEP LAGO/Ritzau Scanpix

Apple er i gang med at lande en aftale med telekommunikations- og elektronikproducenten Intel om at købe modemteknologi fra chipgiganten Intel. Aftalen vil løbe op i et beløb på omkring en mia. dollar, eller 6,6 mia. kr., og vil kunne falde falde på plads allerede i næste uge.

Det skriver Wall Street Journal.

Med i handlen vil Apple samtidig få fingrene i Intels 5G-teknologi, som Intel i april måned i år måtte opgive at udvikle efter hård konkurrence fra Huawei og Qualcomm. Beslutningen kom blot få timer efter, at Apple havde afsluttet en længerevarende juridisk strid med Qualcomm, der er en af hovedleverandørerne af modemchips til iPhones. Intel har siden 2018 været Apples eneleverandør, når det gælder mobilmodems med de aldrende 3G- og 4G-standarder ombord, skriver netmediet Computerworld.

Den adm. direktør for Intel, Bob Swan, har ifølge netmediet The Verge tidligere understreget, at Intel valgte at skrinlægge sit 5G-projekt, efter at Apple indgik forliget med Qualcomm. Uden Apple som storkunde var der ingen grund til at bruge yderligere ressourcer på teknologien, sagde han dengang.

Forliget med Qualcomm betød, at Apple nu er tvunget til at bruge Qualcomms modemteknologi i de kommende iPhones, der vil komme til at gøre brug af 5G-netværket. Samtidig ledte Intel i lang tid efter en køber til teknologien. Og nu lader det til, at de to parter har fundet frem til en eventuel kommende aftale, som de begge er interesserede og villige til at investere i.

Ifølge techmediet The Information har Apple gennem det seneste år forsøgt at udvikle deres egen modemteknologi, og med handlen er techgiganten nu et skridt tættere på at realisere sit mål. Det vil dog fortsat tage op til tre år, før virksomheden vil kunne komme på markedet med et færdigt produkt, skriver mediet.

Hverken Intel eller Apple har ønsket at kommentere på aftalen, skriver nyhedsbureauet Reuters.