Apple fremlægger nyt rekordregnskab

Salget af computere og mobiltelefoner stryger til vejrs med raketfart hos den amerikanske IT-gigant, Apple, der sent mandag præsenterede et overskud på 23 mia. kr.

Foto: SCOTT OLSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples salg af de populære iPhones og iPads sætter nye rekorder. Det amerikanske IT-selskab kom sent mandag med et regnskab, der overraskede positivt.

Apple præsenterede et overskud på omkring 23 milliarder kroner eller 4,3 mia. dollars båret frem af et storsalg af Apples produkter, især den nyeste udgave af den populære mobiltelefon, iPhone, er et hit hos kunderne.

Apple solgte 14,1 millioner iPhones i fjerde kvartal. Det svarer til 108 i minuttet - døgnet rundt.


14,1 millioner telefoner solgte virksomheden i seneste kvartal, og Apple har dermed øget salget med 91 pct. på bare et år. Selskabet oplyste under regnskabsfremlæggelsen, at salget kunne have været større, hvis virksomheden ellers kunne følge med efterspørgslen.

iPad skuffer

Antallet af computere er også i fremdrift. Apple solgte 3,9 millioner Macintosh-computere, hvilket er en fremgang på 27 pct. på et kvartal.

Tidligere var Apple-regnskabet båret frem af MP3-afspilleren, iPod, som stadig sælges i store mængder verden over, men i et stadig mindre omfang. Apple solgte stadig 10 millioner afspillere i seneste kvartal.


Selvom salget af den nylancerede iPad skuffede med et salg på 4,2 eksemplarer, slog virksomheden alle forudsigelser med en samlet omsætning på omkring 110 milliarder kroner eller 20,3 milliarder dollars.

Det var i forvejen forventet, at Apples omsætning skulle lande på omkring 19 milliarder dollars.