Apple er sikkerhedsmæssigt 10 år efter Microsoft

Flashback-trojaneren er beviset på, at den stadigt mere populære Mac-platform tiltrækker malware, siger sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

Apple er sikkerhedsmæssigt 10 år efter Microsoft Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han lægger ikke fingrene i mellem, Eugene Kaspersky, når han skal beskrive sikkerheden på Mac OS/X-platformen i kølvandet på Flashback-trojanerens hærgen. 

På konferencen Info Security 2012 gav chefen for antivirus-firmaet Kaspersky sin uforbeholdne mening over for Computer Business Review:  

»Jeg mener, at de (Apple) er 10 år bagefter Microsoft, når det kommer til sikkerheden,« siger Eugene Kaspersky til Computer Business Review.  

»Jeg har i mange år sagt, at der fra et sikkerhedssynspunkt ikke er den store forskel på Mac og Windows. Det har altid været muligt at udvikle Mac-malware, men den her (Flashback, red.) var lidt anderledes. For eksempel bad den brugerne om at blive installeret på systemet og, på grund af sårbarheder, var den i stand til at få user mode-adgang,« siger han til Computer Business Review.  

I takt med Mac-computernes hastigt stigende succes er det kun naturligt, at platformen i højere grad døjer med malware, som det kendes fra Windows-verdenen. 

»Velkommen til Microsofts verden, Mac. Den er fyldt med malware,« siger Eugene Kaspersky til Computer Business Review.  

Arkitekturmæssigt er der dog et stykke vej fra Windows- til Mac-verdenen. Mac OS/X er en del af Unix-familien med aner, der rækker tilbage til blandt andet serverstyresystemet FreeBSD.