Apple-ejer kræver bogstaver tilbage

Forbrugerklagenævnet er enig i, at bogstaverne på tastaturet på en dyr Apple-computer skal blive siddende. Ejeren er klar til at lægge sag an mod Apple.

En dansk ejer af en Apple iBook-computer er nu klar til at lægge sag an mod Apple for at få bogstaverne tilbage på sin maskine.

Carsten Leegaard har ifølge Computerworld netop i mandags, den 17. december, fået medhold i Forbrugerklagenævnet i sin klage over Apple. Bogstaverne på hans tastatur forsvandt nemlig efter nogle få måneders brug.

Det har taget ham 20 måneder at nå så langt og har kostet 4.700 i sagsomkostninger.

Apple har undervejs hævdet, at han havde brugt kemikalier på sit tastatur.

»Heldigvis har nævnet valgt at se på det principielle i sagen - nemlig om produktet har levet op til berettigede forventninger eller ej,« siger Carsten Legaard til Computerworld.

Apple har også en række sager kørende med defekte iBook G4-computere, der ligger i 10.000-kronersklassen i indkøb. De går simpelt hen i sort på grund af en konstruktionsfejl. Problemet opstår hyppigst, efter at Apples egen garanti på 12 måneder er udløbet.

Nogle kunder har fundet kreative løsninger på at få liv i »dyret« igen – bl.a. ved at spænde en skruetvinge fast på et bestemt sted på computeren eller at skille den en smule ad og lirke papskiver ind for at få den til at genstarte. Det er en lodning mellem to komponenter, som slipper en lille smule, hver gang computeren tændes og slukkes, for til sidst at slippe helt.

Apple har forsøgt at klare nogle af disse sager ved at give klagerne en ny computer mod, at de skriver under på ikke at sige noget.