Apple drøfter selvkørende biler med myndighederne

Rygterne om Apples indtog på markedet for selvkørende biler tager nu til i styrke.

    Fold sammen
Læs mere
Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens bilproducenter kan snart begynde at tage endnu en tech-gigant med ind i et stadigt mere grumset konkurrentbillede.

Siden i februar har der været en tiltagende rygtestrøm om, at Apple ikke kun vil levere elektronik til lommer, håndled og hjem, men også vil indtage asfalten.

Forleden kom så det foreløbigt mest håndfaste bevis på, at Apple ligesom Google og Uber har seriøse planer om at udvikle selvkørende elbiler, skriver Financial Times.

De califoniske bilmyndigheder, California Department of Motor Vehicles, DMV, bekræftede i en officiel udmelding, at man løbende har møder med forskellige virksomheder, og at »mødet med Apple handlede om at gennemgå DMVs retningslinjer for selvkørende biler.«

Meldingen kom, efter at der havde været forlydender om mødet i avisen The Guardian. Apple kommenterede ikke historien.

Allerede tidligere på året begyndte de første spæde historier om Apple bilsatsning at pible frem. Dengang forlød det, at Apple i al hemmelighed var i færd med at samle et hold af bileksperter i et udviklingslaboratorium. Rygtestrømmen blev yderligere næret af, at iagttagere i San Francisco-området set en Apple-registreret minivan, der havde kameraer og sensorer monteret på taget.

Siden da har Apple rekrutteret mange ingeniører fra holdet bag Tesla. Dokumenter, som avisen The Guardian havde opsnappet, viste desuden, at Apple gerne vil bruge et militært testområde, der nu bruges til at test af nyudviklet transport-teknologi.

Apples interesse for bilmarkedet skyldes ifølge Financial Times bl.a. Apple-topledelsens egen passion for biler.

Chefdesigner hos Apple, Jonathan Ive, har en samling af sportsvogne derhjemme og bliver fragtet til og fra Apple-hovedkvarteret i en Bentley ifølge en artikel i The New Yorker. Eddie Cue, der er chef for bl.a. iTunes, sidder i Ferraris bestyrelse.

Rækken af indikationer på, at Apple nærer en stigende interesse for bilindustrien, er mange. F.eks. var Apple-topchefen Tim Cook tidligere på året på besøg i BMW-hovedkvarteret for at tale om et muligt samarbejde.

I den forløbne uge kom det desuden frem, at Apple har kørt Mapsense - et firma, der specialiserer sig i geografiske data. Teknologien kan bl.a. bruges til at understøtte selvkørende bilers navigation.