Apple-direktør affejer spekulation om nye job i USA

Apple forventer ikke at bruge sine likvide midler på at skabe flere produktionsjob i USA.

CFO for Apple Luca Maestri lægger sig tæt på kollisionskurs med Præsident Donald Trump med ny udtalelse. Foto: Pressefoto. Fold sammen
Læs mere

Apple vil næppe bruge sin enorme reserve af likvide midler på at skabe produktionsjob i USA.

Sådan lyder det fra selskabets økonomidirektør, Luca Maestri, skriver Financial Times.

Apples udenlandske beholdning af kontanter på 230 mia. dollar, mere end 1600 mia. kr., vil derimod sendes tilbage til aktionærerne, hvis landets skatteregler bliver mere lempelige.

- Topprioriteten vil være at give mere fleksibilitet til at belønne aktionærerne. Logistikkæden for teknologisektoren eksisterer ikke i USA på nuværende tidspunkt, sagde Luca Maestri på en investorkonference i San Francisco tirsdag ifølge Financial Times.

Kommentaren kan sende Apple på kollisionskurs med Donald Trump, som har jobskabelse i tankerne ved en skattelettelse. Trumps foreslåede afgift på importvarer stod også for skud.

- Det meget svært at forestille os, at en grænseskat vil være godt for den amerikanske økonomi. Det er en skat, som i sidste ende bebyrder forbrugeren, sagde økonomidirektøren senere på konferencen.

Apple har brugt 200 mia. dollar, eller 1400 mia. kr., på udbytter og aktietilbagekøb de seneste fire et halvt år. 90 pct. af selskabets likvide midler er fortsat opbevaret uden for USA.