Apple-chef tager sygeorlov

Apple-chefen Steve Jobs er så syg, at han går på orlov indtil juni.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples topchef, den 53-årige Steve Jobs, tager på sygeorlov indtil juni. Det skriver Jobs i en mail til Apples medarbejdere.

Steve Jobs' helbred slaæ være dårligere end hidtil antaget. I sidste uge meddelte Apple-chefen, at han har en hormonsygdom, der medfører vægttab, men at han ikke ville træde tilbage. Steve Jobs har tidligere i 2004 kæmpet med en kræftsygdom.

Tim Cook, der er chef operation officer, vil overtage Steve Jobs' plads hos Apple, selv om Steve Jobs fortsat ønsker at deltage i større, strategiske beslutninger.

Apple-aktien dykkede med syv procent på børsen efter meldingen.

For første gang siden 1997 var det heller ikke Steve Jobs, der gik på scenen ved det årlige højdepunkt i Apple-verdenen, Macworld Expo, i San Francisco i sidste uge. Marketingsdirektør Philip Shiller holdt i stedet hovedtalen, der ikke bød på væsentlige nyheder.

Steve Jobs er hjernen bag Apples succes og har i mange år talt Apples produkter op til gudelignende status. Han grundlagde selv selskabet i 1976 sammen med Steve Wozniak, blev tvunget væk fra Apple i 1985 men vendte tilbage som koncernchef i 1997.

Apple står bag Macintosh-computerne, iPod-musikafspilleren og iPhone-mobiltelefonen.