Apple-chef svarer på kritik

Kritikken af Apple er langt fra berettiget. Tvært imod er Apple en af verdens bedste til at sikre arbejdernes forhold, mener CEO Tim Cook.

Forholdene hos Apple er på det seneste blevet hårdt kritiseret. Nu svarer CEO for Apple, Steve Cook på kritikken. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple er på det seneste blevet mødt af hård kritik af 36 kinesiske miljøorganisationer. De raser over, at Apples arbejdere på fabrikkerne i Kina har skandaløse forhold, både hvad angår miljø- og helbredsforhold.

Men nu svarer Apples CEO Tim Cook på kritikken af medarbejdernes forhold i et brev til offentligheden. Han mener at kritikken langt fra er berettiget.

"Som vi rapporterede tidligere på måneden, har vi gjort store fremskridt og forbedret vilkårene for tusindevis af arbejder. Vi kender ingen i vores branche, der gør som meget, som vi gør," skriver Tim Cook.

Han mener, at påstandene om, at Apples arbejdere skulle have dårlige er direkte løgn og en fornærmelse mod Apple. Virksomheden har dog tidligere også haft en sag på en af deres fabrikker, der var ramt af en række af selvmord, som angivenligt skyldtes dårlige arbejdsforhold.  

I denne uge blev det dog også offentliggjort, at Apple har leveret sit bedste regnskab nogensinde.