Apple-chef - måske - under kniven i går

Spekulationerne om Apples sygemeldte CEO, Steve Jobs, fortsætter, og i går skulle Jobs angiveligt være blevet opereret, rapporterer flere amerikanske medier.

Steve Jobs har fået joket med skriverierne om hans helbred. Men nu er han sygemeldt i et halvt år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Robert Galbraith, Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der i begyndelsen blev beskrevet som en 'hormonel ubalance', udløste i går en operation af en verdens mest magtfulde IT-ledere. Det er Apple-chefen Steve Jobs, der angiveligt skulle være kommet under kniven allerede mandag morgen, skriver blandt andre CNET.

Som altid skal nyheder om Jobs læses med en vis portion skepsis, men online-magasinet Valleywag har talt med en ansat på Stanford Hospital, der fortæller, at Jobs i weekenden lod sig indlægge med henblik på en operation mandag morgen amerikansk tid. Tidligere har det været spekuleret i, om Jobs havde kræft i leveren.

Interessen for Steve Jobs sygejournal er måske udsædvanlig set med danske øjne, men Jobs er nærmest synonym med den virksomhed, han er stifter af og direktør for.

Siden han vendte tilbage til Apple i slutningen af '90erne, har Apple udviklet sig dramatisk og forgyldt de aktionærer, der havde investeret i de dengang meget pauvre aktier.

Han har samtidig stået bag en række af de teknologi-produkter, der har påkaldt sig allermest opmærksomhed de senere år, og Apple tillægges endda æren for, at musikbranchen langt om længe fik øjnene op for salg af digital musik via nettet.

Stor betydning for aktien
Derfor er aktiemarkedet uhøre følsomt over for dårlige nyheder om Jobs helbred.

Apple-aktien bliver straffet hårdt hvergang, og der spekuleres benhårdt i, hvad vej det går med topchefens korpus. Jobs har tidligere lidt af kræft, men blev opereret og kom sig.

Dengang var han dog kun væk fra Apple i ganske kort tid.

I 2008 begyndte han dog igen at tabe sig og se mere og mere syg ud, og efter hårde spekulationer og læssevis af artikler i pressen, måtte Jobs erkende, at han havde fået konstateret en hormonel ubalance, der var simpel at behandle, og at han allerede var i gang.

Dengang hed det sig, at han ville passe sit arbejde imens, men kort efter meldte Jobs sig alligevel syg i et halvt år. Apple har ikke kommenteret eller forklaret årsagen til den seneste sygemelding.

Den berømte teknologi-blog, Techcrunch, har dog postet et indlæg om, at Jobs er på arbejde ganske som normalt. Bloggen opfordrer samtidig den øvrige amerikanske IT-presse til at holde op med at skrive om Jobs helbred. Netop skriverierne om Applechefen er tidligere blevet kritiseret for at være alt for kulørte og baseret på løse rygter.