Apple bytter defekte batterier gratis

Gratis udskiftning af batterier i iPhone 6S, der pludselig lukker ned.

Batteriet i en række iPhone 6S-telefoner er defekt og får telefonen til at lukke uventet ned. Nu udskifter Apple det gratis. Arkivfoto: Matteo Bazzi, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MATTEO BAZZI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple er klar til at bytte batteriet ud på de iPhone 6S-telefoner, som pludselig slukker, selv om der stadig er kapacitet tilbage.

Det skriver den amerikanske finansavis Wall Street Journal, efter at de kinesiske forbrugermyndigheder i sidste uge tog fat i den amerikanske iPhone-producent oven »et betydeligt antal« indberetninger om, at iPhone 6- og iPhone 6S-telefoner uventet lukker ned og ikke kan tændes igen, selv om der stadig var 50-60 procent tilbage på batteriet.

»Apple har indkredset, at et meget lille antal iPhone 6S-telefoner uventet kan lukke ned,« skriver Apple mandag morgen på sit asiatiske netsted.

Ifølge Apple er der ikke tale om et sikkerhedsproblem, og det rammer kun telefoner med bestemte serienumre, som er solgt i september og oktober 2015, hedder det. Batteriet vil blive byttet gratis, hvis man henvender sig i en Apple-butik.

iPhone 6S kom på markedet i efteråret 2015.

Ogå problemer med multitouch-knappen

Batteriudskiftningen er Apples andet reparationsprogram på få dage. I fredags erkendte Apple også problemer med multitouch-knappen på sine iPhone 6 Plus-telefoner efter mange klager over, at knappen pludselig ikke virkede. Det skyldes, siger Apple, at man har tabt telefonen gentagne gange, og det vil ifølge Apple koste en dansker 1.342,25 kroner at få repareret.

I praksis bliver telefonen dog byttet helt ud med en anden af samme model, skriver nyhedsnetstedet Motherboard, hvilket har fået flere til at klage. En dansk retssag om samme udbytning afgøres af retten 9. december.

I Europa er der to års garanti på al hardware.