Apple bygger gigantisk datacenter

Apple vil bruge en milliard dollar på at bygge et gigantisk datacenter, der er mere end fire gange så stort som selskabets største center i dag. Men Apple vil ikke fortælle, hvad det skal bruges til.

Foto: Joel Saget.
Læs mere
Fold sammen
Apple er kendt for at holde sine nye produkter og teknologier hemmelige lige indtil lanceringen. Så det er ikke helt overraskende, at Apple er meget hemmelighedsfuld omkring sit nye gigantiske datacenter i North Carolina. Det har skabt grobund for spekulationer.

Sikkert er det, at Apple vil bruge en milliard dollar på at opføre det nye datacenter på 45.000 kvadratmeter, som bliver fire gange større end Apples største datacenter i dag, skriver digi.no. Datacenteret bliver angiveligt et af de største i verden.

Det ventes at byggeriet vil starte om kort tid. Der er allerede installeret dobbelte fiber-forbindelser. Datacenteret ventes at skabe 50 fuldtidsstillinger i området, der har været hårdt ramt af den økonomiske krise.

Milliard-investeringen i datacenteret kan være et tegn på, at Apple satser stort på cloud computing. Det største Apple-datacenter ligger i øjeblikket i Newark, Californien, og Apple har også et datacenter i nærheden af sit hovedkvarter af Cupertino.

Desuden bruger Apple de globale netværk hos Akamai og Limelight Networks til at distribuere sit digitale indhold.