Apple byder to milliarder for betalingschip-firma

Den amerikanske elektronikgigant vil satse sparepengene på et lille firma, der kan levere betalingschips og fingeraftryk-scanning.

Apple-topchefen Tim Cook ser nu ud til at være parat til at begynde at bruge midlerne i selskabets bugnende pengetank. Fold sammen
Læs mere
Foto: KEVORK DJANSEZIAN
Apple kan meget vel være ved at foretage sit næststørste opkøb nogensinde. I hvert fald har den amerikanske elektronikgigant budt 356 millioner dollar (2,1 mia. kr.) for virksomheden AuthenTech, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Apple er dog muligvis ikke den eneste, der er interesserede i at erhverve sig AuthenTechs teknologier, der inkluderer betalingschips og -systemer samt fingeraftrykscanning - og en stribe patenter på området.

Sydkoreanske Samsung, der allerede er kunde hos AuthenTech, og Google nævnes også som kandidater, og da aktiekursen steg til over budkursen, efter nyheden blev offentliggjort fredag, tyder det på, at i det mindste nogle af investorerne tror på, at der er en budkrig på vej.

I aftalen mellem AuthenTech og Apple fremgår det da også, at AuthenTech gerne må modtage alternative bud, men også at det ikke selv må opsøge dem.

Ender Apple med at må droppe købet, fordi en anden byder højere, står Apple ifølge kontrakten til en erstatning på ti millioner dollar. Omvendt er Apple parat til at betale en bod den anden vej på 20 millioner dollar, hvis konkurrencemyndighederne spænder ben for købet.

AuthenTech er et firma, der blev spaltet fra chipproducenten Harris i 1998, og som blev børsnoteret i 2007. I Japan er virksomhedens betalingschip-teknologier og -licenser en del af den efterhånden ret udbredte mobilbetaling, hvor man for eksempel kan købe en togbillet ved at holde ens smartphone over en terminal.

Mobilbetaling med de såkaldte NFC-chips (Near Field Communication) spås af nogle til at være den næste store ting på de vesteuropæiske markeder. Og Apples købstanker kan meget vel hænge sammen med denne udvikling, vurderer en af ejerne af AuthenTech, Ben Yu fra Sierra Ventures, ifølge Reuters.

"Henover de seneste fem år har væksten af iPhones og Android-smartphones gjort mobil datasikkerhed essentiel - det er ikke bare mere en nice-to-have-teknologi," siger Ben Yu og tilføjer:

"Folk lever jo hele deres liv på telefonen i dag."

Opkøbsforsøget skal også ses i lyset af den enorme beholdning af likvider, som Apple fik opbygget under den tidligere og nu afdøde topchef Steve Jobs.

Apples nuværende topchef, Tim Cook, menes ikke at være så forhippet på at have en stor pengetank som Jobs var. Derfor er det ifølge nyhedsbureauet ikke overraskende, at man nu ser Apple begynde at bruge sin bugnende pengetang, der menes at være på over 100 milliarder dollar.