Apple: Børn under 13 bør ikke bruge ansigtsgenkendelsessystem

»Den statistiske sandsynlighed er anderledes for tvillinger og søskende, der ligner hinanden og også for børn under 13 år, da deres særlige ansigtstræk måske ikke er fuldt udviklede,« siger Apple Fold sammen
Læs mere
Foto: STEPHEN LAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple vurderer, at børn under 13 år ikke bør bruge det nye ansigtsgenkendelsessystem, da ansigter i den alder kan have for mange fællestræk, og man derfor i højere grad risikerer, at andre børn kan bryde ind i telefonerne.Det skriver The Telegraph.

Den nye iPhone X, som kommer på markedet i næste måned, bruger Apples nye ansigtsgenkendelsessystem, Face ID, til at låse telefoner op, godkende betalinger og for at få adgang til telefonens applikationer.

Ifølge Apple, er risiko for at en svindler kan bryde det nye system, en ud af en million, hvilket gør ansigtsgenkendelse mere sikker end det nuværende fingeraftrykssystem, hvor risikoen for svindel er en ud af 50.000.

Men i en sikkerhedsrapport, der onsdag blev offentliggjort af selskabet, vurderes det, at børns ansigter under 13 år stadig udvikler sig og derfor er der en større risiko for, at systemet ikke vil fungere som forventet, og andre børn, især ens brødre og søstre, vil have mulighed for at åbne systemet.

»Den statistiske sandsynlighed er anderledes for tvillinger og søskende, der ligner hinanden og også for børn under 13 år, da deres særlige ansigtstræk måske ikke er fuldt udviklede,« siger Apple. Det skriver The Telegraph.