Apple betalte lige så stor erstatning som Samsung

Apple måtte selv til lommerne og betale seks milliarder kroner for ulovlig brug af Nokias teknologi.

Nokias topchef, Stephen Elop, jublede, da Apple blev tvunget til at betale milliarderstatning. Arkivfoto: Luke MacGregor, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det beløb, som Samsung står til at skulle betale til Apple i det stort omtalte opgør om tyveri af design, er stort set lige så stort som det, Apple selv måtte betale til Nokia for et år siden, da Apple blev dømt for ulovligt at have brugt Nokia-teknologi i sine iPhone-telefoner.

Samsung blev i fredags i USA dømt til at betale Apple 1,05 milliarder dollars eller 6,2 milliarder kroner for at have ligget lidt for tæt på Apples design på en række mobiltelefoner. Samsung ventes at anke dommen, der skal forhandles 20. september, hvor Apple vil kræve salgsforbud i USA mod otte Samsung-telefoner. Den kulørte retssag er dermed langtfra slut.

Nokia tjener pr. solgt iPhone

Men for lige over et år siden måtte Apple selv til lommerne og betale 800 millioner euro - 5,9 milliarder kroner - til den finske mobilproducent Nokia. Nokia skulle samtidig modtage otte euro - 59 kroner - pr. solgt iPhone-telefon i fremtiden.

Nokia anlagde sag mod Apple i 2009, fordi Apple havde krænket Nokias dengang ti år gamle patenter på berøringsfølsom skærmteknologi i mobiltelefoner.

Nokias topchef, canadiske Stephen Elop, lagde ikke skjul på sin glæde over dommen, som samtidig tilførte den pressede mobilgigant tiltrængte midler.

»Vi er meget tilfredse med, at Apple bliver en del af den voksende gruppe, som anvender Nokia-patenter,« konstaterede Nokia-chefen.