Apple arbejder på selvkørende biler

Dokumenter afslører, at Apple leder efter egnede lokationer til at teste bilerne.

Googles foreløbig bud på en selvkørende bil. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apple vil ikke stå tilbage for Google på markedet for selvkørende biler. Dokumenter, som den britiske avis The Guardian har set, afslører, at IT-giganten er langt med udviklingen af bilerne og nu leder efter egnede områder til at teste dem.

Hidtil har Apples arbejde med selvkørende biler kun været kendt på rygtebasis, men nu afslører dokumenter, at selskabet forhandler med GoMentum Station, som er et nedlagt, militært testområde, der nu bruges til at test af nyudviklet transport-teknologi.

Tidligere har både Mercedes-Benz og Honda testet selvkørende biler på de godt 32 kilometer asfaltveje på området nær San Francisco, som fortsat er under militær bevogtning. Derudover arbejder også Uber med selvkørende biler.

Apple har ikke ønsket at udtale sig til The Guardian om de nye oplysninger.

Men man man skal ikke længere tilbage end til maj i år, hvor en bemærkning fra en af Apples direktører skabte fornyet opmærksomhed om, hvorvidt iPhone- og iPad-producenten i hemmelighed forberedte at producere sin egen, elektriske bil.

»Bilen er det ultimative mobiludstyr, ikke sandt? Vi udforsker alle slags kategorier,« sagde Jeff Williams, som står for Apples logistik, på en konference ifølge Business Insider.

IT-giganten har allerede et ben indenfor i bilbranchen med sit CarPlay-underholdningssystem, som kobles sammen med chaufførens iPhone-telefon og dermed kan vise indhold fra den på bilens indbyggede skærm. En række større bilproducenter - General Motors, Ford og Hyundai - forventer at indbygge CarPlay i deres biler i løbet af det kommende år.