Apple arbejder på ny teknologi: Vil overtage kontrollen med din bil

Apple arbejder på en ny teknologi, der skal opdatere Apple Carplays indflydelse på din bil. Internt går projektet under navnet »IronHeart«, og målet er, at Carplay skal kunne styre din Aircondition, speedometeret, radioen og sæderne i din bil.

Apple arbejder på et nyt produkt, der skal øge CarPlays indflydelse på din bil. I fremtiden kan du måske styre sæderne, radioen og speedometeret fra din telefon. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I øjeblikket bruger millioner af bilister verden over Apples populære produkt Apple Carplay til at høre musik og finde vej, når de kører bil.

Men i fremtiden skal man også kunne bruge sin iPhone til at styre radioen, sæderne og temperaturen i bilen. Apple arbejder nemlig på et nyt projekt, der skal udvide Carplays indflydelse på bilen. Det skriver Bloomberg på baggrund af kilder med kendskab til projektet.

Internt går projektet under navnet »IronHeart«, og det er stadig i sin tidlige fase. Blandt andet kræver projektet, at bilfabrikanterne går med på projektet og giver Apples teknologi indflydelse på bilens systemer.

Det nye IronHeart-projekt vil være Apples største reelle initiativ på bilmarkedet, siden Carplay blev introduceret i 2014. Apple har dog ikke ønsket at udtale sig om sine bilplaner, skriver Bloomberg.

Apple bil på vej?

Carplay og det hemmelige nye IronHeart-projekt er en understregning af, at Apple har interesse i bilmarkedet.

Der har dog også sværmet rygter om, at den amerikanske virksomhed var i gang med at udvikle sin egen bil. Ifølge Bilmagasinet er det en »dårligt bevaret hemmelighed«, at Apple gerne vil bygge en elbil, og at virksomheden i det skjulte har arbejdet på et elbilprojekt siden 2014.

Indtil videre har ingen af techmastodontens forsøg på at lave noget, der minder om en køredygtig bil, haft den store succes. Ifølge Bilmagasinet har Apple ellers investeret i startupvirksomheden drive.ai og samarbejdet med virksomheden Zoox, der specialiserer sig i at udvikle selvkørende biler. Det har dog ikke materialiseret sig i konkrete planer om en selvkørende Apple-bil endnu.

Selvom Apple viser interesse i bilbranchen, er det stadig iPhonen, der er virksomhedens største aktiv. Sidste år stod mobiltelefonen for halvdelen af virksomhedens salg på 138 milliarder dollar. Det svarer til omkring 887 milliarder kroner.