Apple arbejder på billigere iPhone

For at genvinde initiativet i kampen mod Samsung og Android, så er Apple på vej med et markant strategiskifte.

Samsung er nu blevet den store i kampen mod Apple målt på markedsandel. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON
Det hårde pres fra billigere smartphones med Googles Android-styresystem har fået Apple til at overveje et strategiskifte omkring selskabets guldkalv, iPhonen. Nu kan en billigere version nemlig være på vej, som skal sikre Apples position. Det skriver Wall Street Journal.

En af mulighederne kan være at at droppe aluminium og i stedet lade telefonens ydre være af polycarbonat, siger kilder med viden om overvejelserne. Herudover overvejes det at genbruge dele fra tidligere iPhones.

 

Det er næppe tilfældigt at overvejelserne kommer netop nu. Apple har i de seneste kvartaler kunnet se en dramatisk nedgang i markedsandel på smartphonemarkedet, fra 23 procent i første kvartal 2012 til kun 14,6 procent i tredje kvartal samme år. I samme periode er Apples store rival Samsung vokset fra 8,8 procent til 31,3 procent

Hvis Apple vælger at sende den billige iPhone på markedet, så kan modellen være klar senere i år. Det vil i givet fald være et markant strategiskifte for selskabet, som under den tidligere topchef Steve Jobs holdt stædigt fast i at tilbyde blot ganske få modeller af det samme produkt og for det meste i den dyre ende af markedet. Men under den nye topchef Tim Cook er selskabet i stadigt stigende grad begyndt at bevæge sig fra dogmerne. Senest i form af iPad Mini, som blev sendt på markedet i oktober.

Apple selv har ingen kommentarer til historien.