Apple afviser ansvar for fotoskandale

Apple afviser, at man har ansvaret for, at intime fotos af flere kvindelige kendte er blevet hacket fra Apples iCloud-tjeneste.

Jennifer Lawrence, kendt fra bl.a. X-men filmene og The Hunger Games, er en af de kvindelige stjerner som hacker-skandalen er gået ud over. Fold sammen
Læs mere
Foto: ADRIAN SANCHEZ-GONZALEZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

USA: Det er ikke en sikkerhedsbrist i Apples iCloud-tjeneste, der er årsagen til, at over 100 private nøgenbilleder af en række kendte kvinder, heriblandt Oscar-vinder Jennifer Lawrence, er blevet lækket på internettet. Det fastslår Apple selv ifølge Reuters.

Billederne er blevet hacket fra de kendte kvinders iCloud-konti, hvor man med Apples trådløse billeddatabase kan uploade billeder automatisk, så de ikke kun ligger på for eksempel mobiltelefonen.

Apple og iCloud er blevet beskyldt for ikke at have den fornødne sikkerhed. Men IT-giganten siger ifølge Reuters, at man har undersøgt sagen, og at der er tale om målrettede hacker-angreb, som de nuværende sikkerhedsforanstaltninger ikke kan tage skylden for.

»Ingen af sagerne, vi har undersøgt, skyldes et brud i et af Apples systemer såsom iCloud eller »Find my iPhone,« siger Apple i en erklæring tirsdag, skriver Reuters.

Der er i stedet tale om et »målrettet hackerangreb« rettet mod de kendte kvinders konti og deres »brugernavne, adgangskoder og sikkerhedsspørgsmål«, skriver Apple, som tilføjer, at metoden er ved at være en »al for gængs« fremgangsmåde for hackere.

En hacker har lovet, at der er flere fotos på vej og også sex-videooptagelser af kvinderne.

FBI har ifølge CNN også indledt en undersøgelse af sagen.