Apple åbner hemmeligt laboratorium i Taiwan

IT-giganten Apple har mindst 50 medarbejdere ansat til at udvikle ny skærmteknologi for at reducere afhængigheden af andre leverandører.

Foto: Josh Edelson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske IT-gigant Apple har åbnet et hemmeligt laboratorium i det nordlige Taiwan, hvor ingeniører i øjeblikket udvikler ny skærmteknologi, fortæller flere personer med kendskab til laboratoriet.

Det skriver Bloomberg News.

I Apple-bygningen i den taiwanesiske by Longtan arbejder mindst 50 ingeniører og øvrige ansatte på at producere helt nye skærme til blandt andet iPhones og Ipads, fortæller folkene bag, som ifølge Bloomberg News ikke ønsker deres navn frem i offentligheden. Apple har efter sigende rekrutteret ansatte fra de lokale skæmproducenter AU Optronics Corp og Qualcomm Inc., som oprindeligt ejede bygningen.

Kristin Huguet, en talsmand for Apple i Cupertino, Californien, afviser over for Bloomberg News at kommentere på laboratoriet.

Ifølge rygterne begyndte Apple tidligere på året at drive laboratoriet, da det har til formål at gøre de ikoniske produkter tyndere, lettere, lysere og mere energieffektive. Ingeniører er ved at udvikle mere avancerede versoner af flydende krystalsskærme (LCD), som der allerede i dag bruges til mange Apple-produkter såsom MacBook, iPad og iPhone.

For Apple har det længe været et kardinalpunkt at producere tyndere produkter med en længere levetid. Ved at arbejde direkte på udviklingen af ny skærmteknologi kan Apple reducere deres afhængighed af leverandører som Samsung Electronics, Sharp og Japan Display.

Samsung, som gør både producerer komponenter og forbrugerudstyr, er nemlig stærkt positioneret øjeblikket, da de er blandt de få leverandører, der tilbyder smartphones med såkaldte OLED-skærme, som typisk er dyrere at producere end LCD-skærme.

Samsung kan derfor håbe på, at Apple ikke formår at overhale dem indenom med laboratoriet i Taiwan.