Apotekerne er klar til en ordentlig dosis nethandel

Efter flere år i bremsen skruer apotekerne op for nethandlen. Indenfor fem år forventes et boom i det digitale medicinsalg.

Modsat anden detailhandel har apotekerne hængt i bremsen, når det kommer til salg på nettet. Men nu sætter branchen fut på den digitale kedel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lange nummerkøer og nedslåede blikke på apotekerne kan snart blive fortid. Websalget af apoteksvarer står nemlig foran et regulært boom i Danmark, skriver Børsen.

Hvor den øvrige detailbranche for længst har omstillet sig til digitale indkøbskurve og i gennemsnit sælger 20 pct. af sine varer online, har handel med medicin og apoteksvarer længe haltet efter internettets virkelighed.

Af det 11,1 mia. kr. store marked er kun 1 pct. af handelen i 2014 gået via nettet. I år ventes e-handel med apotekervarer at nå 90 mio. kr. Men med en ny apotekerlov og et langt større fokus på det digitale salg, forventes beløbet at nå over 1 mia. kr. i 2020 - eller lidt under 10 pct. af det samlede salg.

Spørger man Lars Persson, ejer af Webapoteket, som Berlingske Business tidligere har skrevet om, ser han endda et onlinesalg på 10-15 pct. af markedet som realistisk i 2020.

Ifølge Lars Persson udgør receptmedicin cirka 75 pct. af apotekernes salg, og derfor bliver det afgørende for de nye webapoteker at få hånd om det marked.

Også andre apotekere forventer stigninger i onlinesalget. Blandt andet Per Wijngaard, formand for kæden Apotekeren, som består af 105 apotekere og 185 butikker. Han ser især brugervenlighed, faglig rådgivning og beskyttelse af persondata som afgørende for, hvem der vinder markedsandelene på nettet.

Dansk e-handel med medicin forudsætter, at medicinen er godkendt af Sundhedsstyrelsen til salg i Danmark. Desuden står en række udenlandske aktører klar til at springe på det danske medicinmarked på nettet, men markedsføring er ikke tilladt.