APM Terminals-rival forudser hårdt år med presset verdenshandel

2016 bliver igen et svært år med en lav vækst i verdenshandlen, vurderer det Dubai-baserede havneselskab DP World, som blandt andet er konkurrent til A.P. Møller-Mærsks havneselskab, APM Terminals.

2016 bliver igen et svært år med en lav vækst i verdenshandlen, vurderer det Dubai-baserede havneselskab DP World, som blandt andet er konkurrent til A.P. Møller-Mærsks havneselskab, APM Terminals. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: BAS CZERWINSKI

DP World kan ellers se tilbage på et 2015, hvor omsætningen blev løftet til knap 4 mia. dollar, hvilket var en fremgang på 5,6 pct. på sammenlignelig basis, mens der i faktiske tal var tale om en stigning på 16,3 pct., som blandt andet skyldes opkøb.

Havneselskabet håndterede 29,11 mio. tyvefodscontainere (teu) i årets løb, hvilket var cirka 800.000 flere end året før.

Forbedringen på toplinjen slog også igennem på indtjeningen. Driftsresultatet før skat, renter samt af- og nedskrivninger, EBITDA, steg til 1,92 mia. dollar fra 1,59 mia. dollar i 2014. Organisk var væksten dog kun på 5,7 pct.

- Selv om 2016 ser ud til at blive endnu et udfordrende år for den globale verdenshandel, så har vi fået en opløftende start på året, og den nuværende handel ligger på linje med vores forventninger, siger Sultan Ahmed Bin Sulayem, der er topchef og formand for DP World, i en kommentar til regnskabet.

- De makroøkonomiske forhold og geopolitiske udfordringer i visse områder giver fortsat usikkerhed, men vi mener, at vores portefølje er velpositioneret til at levere vækst i markedet i år, siger han.

DP World har ikke konkrete forventninger til 2016 men har som mål at have en kapacitet på 100 mio. tyvefodscontainere (teu) i 2020.