APM Terminals opgiver kamp om græsk kæmpehav

APM terminals. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BJØRN LARSEN

Mærsk-selskabet APM Terminals har opgivet kampen om at købe havnen i græske Piræus, som er en af Middelhavets største havne. Derfor blev vejen banet for den kinesisk konkurrent China Cosco Holding, som nu har købt aktiemajoriteten i havnen.

Det skriver Børsen.

Det er kun et halvt år siden, at APM Terminals gav udtryk for, at den græske havn var en del af selskabets vækstplan. Hvad der har fået APM til at miste interessen, vil ledelsen ikke kommentere specifikt på.

- Vi vurderede tenderen nøje og konkluderede, at det ikke er en attraktiv forretning, så vi bød ikke, siger informationschef Thomas Boyd til Børsen.

China Cosco Holding har siden afgivet et bud, der er næsten dobbelt så højt som den aktuelle børskurs og køber 67 pct. af Piraeus Port Authority for 368,5 mio. euro, svarende til 2,72 mia. kr.

Nicolas A. Vernicos, der er præsident for International Chamber of Commerce-Hellas har tidligere spekuleret i muligheden for, at APM ville trække sig fra Piræus for til gengæld af få adgang til strategisk vigtige faciliteter i Asien.

Det afviser Thomas Boyd dog blankt over for Børsen.

/ritzau/FINANS