APM Terminals-konkurrent dropper børsnotering

Den arabiske havneoperatør DP World dropper at gå på børsen. En børsnoteringen af DP World kunne ellers have givet et fingerpeg om værdien af A.P. Møller - Mærsks havneoperatør APM Terminals.

DP World er verdens tredje største havneoperatør og driver 42 havneterminaler i 10 landet. Målet er en fordobling af kapaciteten frem til 2016, lyder det fra de ambitiøse arabere, der oprindelig havde overvejet en børsnotering i New York og London. Det er nu udskudt på ubestemt tid.

- Personligt kan jeg ikke lide en børsnotering, da jeg gerne vil have muligheden for at træffe hurtige beslutninger. Vi er ikke overbevist om, at en børsnotering er den billigste måde at rejse penge, siger formand for DP World, Sultan Ahmed Bin Sulayem, ifølge shippingavisen Lloyd's List.

Netop driften af havneterminaler har fået en langt mere central rolle hos A.P. Møller - Mærsk, hvilket blev understreget ved den nylige udnævnelse af Nils Smedegaard Andersen som ny topchef for A.P. Møller - Mærsk. Fremover skal datterselskabet referere direkte til topchefen.

- APM Terminals er ude på en rejse. For at sige det ærligt, så aner jeg ikke, hvor APM Terminals er om to år. APM Terminals vokser hele tiden og har større og større betydning, sagde bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen i juni til RB-Børsen.

APM Terminals har siden etableringen som selvstændigt selskab i 2001 oplevet en markant vækst, men stigende konkurrence blandt havneoperatørene har tvunget også APM Terminals til et øget fokus på andre kunder end storkunden Maersk Line.

Derfor har APM Terminals sat gang i en proces for at fremstå uafhængig for at tiltrække endnu flere kunder, og havneoperatøren rykkede for at par år siden hovedkvarteret til Haag i Holland for at understrege sin uafhængighed.

(RB-Børsen)