APM Shipping Services rammes af stor nedskrivning

Det "femte ben" under A.P. Møller-Mærsk, APM Shipping Services, har haft tilbagegang på resultaterne i andet kvartal på grund af blandt andet en stor nedskrivning, fremgår det af fredagens kvartalsregnskab fra det samlede lyseblå konglomerat.

Foto: Vincent Jannink
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I perioden, der løb fra maj til juni, fik APM Shipping Services et underskud (NOPAT) på 44 mio. dollar, hvilket var lavere end samme periode året før, hvor der blev tjent 138 mio. dollar.

Tilbagegangen for forretningsbenet, der tæller Maersk Tankers, Maersk Supply Service, Damco og Svitzer, er påvirket af en omsætning, som er endt på 1109 mio. dollar mod 1234 mio. dollar i sidste års andet kvartal.

I regnskabet skriver Mærsk, at det især er et tab på 106 mio. dollar i Maersk Supply Service, der servicerer offshore-industrien, som har indvirket negativt på forretningsbenets samlede underskud. Tabet i Maersk Supply Service skyldes især en nedskrivning på 97 mio. dollar.

Sammen med fredagens kvartalsregnskab for den samlede Mærsk-gruppe bliver forventningerne fastholdt for APM Shipping Services, idet der fortsat bliver spået et "væsentligt lavere" resultat i år.

Sidste år leverede divisionen et fælles underliggende overskud på 404 mio. dollar.