APM sælger tysk værft

A.P. Møller - Mærsk-koncernens væft Lindø Staalskibsværft har som ventet solgt det tyske Volkswerft Stralsund fra til en ukendt pris. (Opdateret 13.00)

A.P. Møller - Mærsks kriseramte Lindøværft sælger sit tyske skibsværft, Volkwerft, i Stralsund. Med salget til tyske Hegemann-Gruppen styrker Odense Staalskibsværft, der i daglig tale kaldes Lindøværftet, egenkapitalen og likviditeten.

- Vi har solgt Stralsund, da vi ikke har formået at få de synergier ud af værftet, som der skal til. Derudover styrker det også værftets egenkapital og likviditet. Samtidig skal vi også fokusere ledelsen på skibsbygning på Lindø, siger Lindøværftets økonomidirektør, Peter Jann Nielsen. til RB-Børsen.

Han ønsker ikke at oplyse prisen for Stralsund, som Lindøværftet købte i 1998. - Nu har vi aftalt ikke at oplyse prisen, men det er en styrkelse af vores egenkapital, fortæller Peter Jann Nielsen.

Odense Staalskibsværft består efter salget af Stralsund af Lindøværftet på Fyn plus to værfter i Baltikum, og der er ingen planer om yderligere frasalg.

- Vores to værfter i Baltikum er værfter, der leverer en meget stor del af det vi sætter sammen til skibe her. Derfor hører de på en helt anden måde med til Lindø-værftet, forklarer Peter Jann Nielsen.

Lindøværftet har de seneste år været i økonomisk krise, og kom ud af 2006 med et underskud på over 1 mia. kr. Ordrebogen på Lindøværftet rækker lige nu frem til 2009, mens ordrebogen derefter er tom.

- Vi arbejder stærkt på at få nye ordrer, men der er intet nyt, vi kan oplyse om, siger Peter Jann Nielsen.

A.P. Møller-Mærsk Gruppen har tidligere ikke lagt skjul på, at det fynske værft skal forbedre sig, ellers truer en lukning.