APM-reder: Overskud på Maersk Line i år

Sidste års røde tal på bundlinjen hos Maersk Line erstattes i år med sorte, fastslår topchef Eivind Kolding. I 2009 ventes solide finansielle resultater.

Allerede i år vil der igen står sorte tal på bundlinjen hos Maersk Line. Sådan lyder spådommen fra den nye eneansvarlige for A.P. Møller - Mærsks containerrederi, Eivind Kolding. I et interview med shippingavisen Lloyd's List slår Eivind Kolding fast, at resultatet i 2007 vil være svagt positivt, mens Maersk Line i 2009 vil levere solide finansielle resultater, skriver RB-Børsen.

Maersk Line har været gennem to hårde år. Købet af det britisk/hollandske rederi P&O Nedlloyd i 2005 sparkede en større nedtur i gang for verdens største containerrederi. En krævende og problemfyldt indkøring af et nyt it-system, en vanskelig integration og faldende rater for fragt af containere var de tre hovedelementer i en ubehagelig cocktail for Maersk Line. Derfor var der røde tal på bundlinjen sidste år, men i år er farven skiftet til sort.

- Overskuddet vil ikke være tilfredsstillende og bestemt ikke, hvor det burde være, siger Eivind Kolding til Lloyd's List. Han er dog overbevist om, at resultaterne vil være tilfredsstillende inden for de næste to år.

Eivind Kolding blev den nye eneansvarlige for Maersk Line efter den nylige ledelsesrokade i A.P. Møller - Mærsk, der sendte chokbølger gennem A.P. Møller - Mærsks hovedsæde på Esplanaden i København.

I forbindelse med rokaden røg Knud Stubkjær, som sammen med Eivind Kolding havde stået i spidsen for Maersk Line ud. Men dermed stopper det også, siger Eivind Kolding og slår fast, at der ikke vil ske markante ændringer i organisationen.

- Vores struktur er fin. Nu er den primære prioritet at give overskud igen, og vi er på det rigtige spor, lyder det fra Eivind Kolding.

/ritzau/