AP Pension og MT Højgaard skal opføre en ny by

Danmark får i 2021 en helt ny by med 20.000 indbyggere. Byen Vinge lige uden for Frederikssund opføres af entreprenørselskabet MT Højgaard og AP Pension.

MT Højgaard skal være totalentreprenør på byprojektet Vinge uden for Frederikssund på Sjælland, hvor der er ved at blive etableret en by med plads til op mod 20.000 indbyggere. Dvs. at den bliver større end Skanderborg, Nyborg og også naboen Frederikssund.

Med en milliardinvestering vil AP Ejendomme etablere boliger, erhvervsejendomme og detailhandel, samt bygninger, som skal rumme et kulturcenter og et børnehus i et såkaldt Offentligt-Privat-Partnerskab (OPP). Dertil kommer en option på opførelse af en skole - også i OPP-regi. AP Pension arbejder endvidere på at etablere et seniorresort i Vinge med seniorvenlige udlejningsboliger, der er velegnede til personer i den tredje alder, og som ligger tæt på bl.a. lægehus og det friplejehjem, der også planlægges.

MT Højgaard skal blandt andet stå for infrastruktur, S-togstation og boliger og har fået kontrakter til en samlet værdi af 590 mio. kr.

Ordren vil bidrage til indtjeningen i MT Højgaard, også kendt som MTH Group, fra september 2017 frem til 2021, men prognosen for i år ændres ikke af aftalen.