Antallet af tankstationer stiger igen

Arkivfoto. Tankstation. Fold sammen
Læs mere
Foto: Svend Aage Mortensen

Antallet af tankstationer stiger igen

Der er kommet 30 nye tankstationer til i 2016, og det er reelt første gang siden slut-tresserne at kurven over danske tankstationer igen peger mod nord.

Det fortæller DR P4 Sjælland.

I flere år har sammenlægninger, salg af benzinselskaber og tankstationslukninger præget branchen, men tal for fra brancheforeningen Energi-og olieforum, EOF viser nu en lille men dog alligevel målbar nettostigning i antallet af tankstationer.

Direktør i EOF Jacob Stahl Otte er ikke meget for at konkludere noget ud fra stigningen, da den stadig er så forholdsvis beskeden, at det er svært at sige om det er starten på en tendens. Men noget sker der i branchen i de her år, siger han.

- Branchen er blevet langt mere specialiseret så selskaberne i dag i højere grad enten driver forretning med at udvinde olie eller drive tankstationer, og ikke begge dele, som det var tidligere, siger Jacob Stahl til P4 Sjælland.

En af de selskaber der har satset hårdt på selvbetjeningsstationer på det danske marked er benzinkæden UNO X. Her har man netop valgt at satse en kvart milliard på det danske marked, der bl.a. skal gå til at opgradere eksisterende tanke til at virkeliggøre ønsker, som kunder har givet udtryk for en spørgeundersøgelse.

Bl.a. ensretter man stationerne, så bilisterne ikke længere kommer kørende fra alle retninger hen mod tankstanderen. Ligeledes kommer der betalingsautomater i samtlige standere, så man ikke skå stå og vente på at en anden kunde er færdig med at betale.

- Også belysningen gør vi noget ved med et lys , så man føler sig mere tryg når man står om aftenen og natten og tanker, siger byggechef i Uno-X Julie Mortensen.

I 1968 var der ca. 8000 benzinstationer i Danmark.Med den lille stigning i 2016 er der idag 2028 tankstationer.