Ansatte stemmer ja til redningsplan for slagteri på Bornholm

De ansatte på Danish Crowns slagteri i Rønne har stemt ja til den redningsplan, der i sidste uge blev præsenteret af NNF, Danish Crown, DI og Regeringen. Dermed er det bornholmske slagteriet reddet fra lukning.

Foto: LISELOTTE SABROE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De cirka 200 slagteriarbejderne på Danish Crowns slagteri i Rønne på Bornholm har som ventet stemt ja til den redningsplan som deres fagforening NNF, Danish Crown, DI og regeringen med Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har skruet sammen.

De fyringstruede ansatte på slagteriet stemte ja til at investere 3,5 procent af lønnen i deres arbejdsplads. Derved undgik de en lukning af slagteriet. Pengene bliver taget af en såkaldt fritvalgskonto på 3,5 procent af lønnen, som arbejderne i forvejen indbetaler til. Her kan de én gang om året vælge, om pengene skal bruges til enten ekstra ferie, ekstra pension eller ekstra lønudbetaling – og nu altså også til at investere i slagteriet i Rønne.

Det var tilsyneladende efter kraftigt pres fra Erhvervs- og Vækstminister Henrik Sass Larsen, at fagforbundet NNF og DI på Danish Crowns vegne i sidste uge gik med til, at åbne overenskomsten, så medarbejderne fremover skal aflevere 3,5 procent af lønnen til investeringer i virksomheden stigende til 4,2 procent om to år.

Pengene kan slagteriarbejderne i bedste fald først få retur om nogle år.

Slagteriarbejderne får en udbetaling tidligst fra 2017, i takt med at der skabes besparelser ud over de 25 mio. kr., som var betingelsen for at køre slagteriet videre.