Ansatte i Københavns Lufthavn vil have møde om sikkerheden

Bruxelles-angrebene får de ansatte i lufthavnen til at invitere security og politi til møde om sikkerheden.

I forbindelse med terrorangrebet i Bruxelles blev der indsat forhøjet beredskab i Københavns Lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter tirsdagens blodige angreb i Bruxelles vil de ansatte i Københavns Lufthavn have et møde med lufthavnen og politiet om sikkerheden for personalet.

Det fortæller Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup, som organiserer lufthavnspersonale inden for blandt andet catering, brand og redning, bagage og transport, til Avisen.dk

- På baggrund af de her begivenheder vil vi invitere lufthavnens security og politiet i lufthavnen til at komme og fortælle vores tillidsfolk om situationen.

- Der er normalt mange led med chefer og så videre inde over, men det vil være fint at få en direkte dialog, så vi kan skabe en forståelse for, hvad lufthavnen gør og ikke gør.

- Sidst, der var en bombetrussel i lufthavnen, undrede vi os noget over, at man evakuerede alle passagererne, mens man ikke evakuerede personalet, der befandt sig bag en gipsvæg, siger Henrik Bay-Clausen.

I Københavns Lufthavn er mange af de ansatte, som tjekker billetter, tager imod bagage og tjekker passagererne ind, organiseret i HK Service Hovedstaden. Her forventer formand René Knudsen, at der nu vil blive evalueret.

- Hver gang der kommer et angreb på den ene eller den anden måde, skal man altid evaluere, om der er de sikkerhedstiltag, der er brug for.

Også for sikkerhedsvagterne i lufthavnen kommer terrortruslen stadig tættere på, fortæller Ulla Thygesen, faglig sekretær i Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening, VSL.

- De seneste par år er det følelsesmæssigt rykket tættere og tættere på. De ansatte derude taler om, at det ikke er et spørgsmål, om det sker her, men hvornår det sker, siger hun til Avisen.dk

Københavns Lufthavn ønsker ikke at forholde sig til 3F's ønske om et møde om sikkerheden for personalet. Og alle andre spørgsmål om sikkerheden i lufthavnen henvises til politiet.

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Henrik Møller Jacobsen følgende kommentar:

- Hvis et fagforbund har interesse i at møde politiet, må de jo henvende sig.