Ansatte flygter fra Århus Havn

Kun én ud af fire medarbejdere kan betegnes som loyale. Hver tredje søger væk, og hver tredje bliver kun af afhængighed og på trods af utilfredshed.

Afdelingslederne er ikke til at stole på, efteruddannelsen er utilstrækkelig, og folk aner ikke, hvor virksomheden er på vej hen.

Så slemt står det til på en af nøgle-virksomhederne i Århus, nemlig Århus Havn, skriver Århus Stiftstidende.

Havnen, der er hjemsted for en lang række firmaer, der i sig selv er meget større, har selv 124 medarbejdere. De kører kraner, lodser skibe, overvåger trafik og nybyggeri og administrerer hele den udstrakte virksomhed, der er i kraftig vækst.

Men kernen er rådden, hvis man tør tro en hemmelig rapport, som det ansete konsulent-firma Mercuri International for få uger siden lagde sidste hånd på.

I et bemærkelsesværdigt giftigt ordvalg hæfter analytiker Mogens Danielsen og seniorkonsulent Henrik Nielsen sig ved, at medarbejderne bedømmer samarbejde, ledelse og klima markant dårligere end for et år siden. Det betyder nemlig endnu ringere.

Og i 2005 troede de, at ledelsen med direktør Bjarne Mathiesen i spidsen havde set situationens alvor og taget skeen i en anden hånd - med effekt.

På en skala fra 1 til 10 scorer Århus Havn på intet område mere end 5,0 i medarbejder-tilfredshed. Det er markant dårligere end alt, man næsten kan sammenligne med, noterer Mercuri, og det placerer den ellers så succesrige virksomhed meget lavt, siger ph.d.-studerende Nicolai Kristensen, Handelshøjskolen, der netop har forsket i undersøgelser af jobtilfredshed.

Direktør Bjarne Mathiesen er chokeret over, at undersøgelsen er sluppet ud:

- Modproduktivt, siger han og kalder det "dobbelt træls, at nogen åbenbart synes, at hele Østjylland nu skal følge med i, at vi løser nogle interne problemer", siger han.

Kilde: Århus Stiftstidende