Annonce uden moms koster dyrt

Et bilsynsfirma får en bøde på 100.000 kroner for annoncer uden klar momsangivelse. Selskabet har betalt bøden i protest og undladt at sende sagen i retten.

Læs mere
Fold sammen
Det kan koste dyrt, hvis virksomheder annoncerer salg af vare- og tjensteydelser uden at angive, at prisen er plus moms. Det må landets største bilsynsfirma, Applus Danmark A/S, sande. Forbrugerombudsmanden har givet firmaet en bøde på 100.000 kroner, og firmaet har erkendt og nødtvungent betalt.

Firmaet har gjort sig skyldig i - i løbet af et halvt år af 2008 - at annocere for et særligt miljøzonemærke uden at angive moms. Det skete i Søndagsavisen.Forbrugerombudsmand Henrik Øe siger, at det er den samlede pris for varen inklusive moms, der er interessant for forbrugeren. Annoncering mod forbrugeren med prisen uden moms er ulovlig, siger Henrik Øe.

Bilsynsfirmaet mener, at det er horribelt, at firmaet hænges ud i pressen for en fodfejl.

- Forbrugerombudsmanden bruger os som dørmåtte for at profilere egne aktiviteter, siger direktør Arne Willerslev-Legrand. Han bestrider, at prisen var uigennemsigtig i annoncen, men har under protest betalt bøden uden at gå i retten.Applus Danmark driver cirka 120 synshaller, hvilket svarer til hver tredje af landets synshaller.

/ritzau/