Anklageren ville stoppe advokatvidne

Men dommeren gav grønt lys for, at den fyrede BCG-konsulents forsvarer kunne føre konsulentens tidligere advokat som vidne i retssagen, hvor konsulenten står tiltalt for bedrageri og mandatsvig

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Forsvarer Mai-Brit Storm Thygesen måtte forleden kæmpe bravt for at få lov til at føre den fyrede konsulents tidligere advokat Michael Elof Nielsen som vidne i Københavns Byret. Anklageren mente, at forsvareren var på vej ud ad et vildspor om konsulentens ansættelsesforhold, men Mai-Brit Holm Thygesen insisterede på, at advokaten kan give vigtige oplysninger om, hvorvidt ledelsen i Boston Consulting Group (BCG) vidste, at konsulenten fik betalt bro-bizz og hotelregninger, som han nu står tiltalt for at have snydt med.

Mai-Brit Storm Thygesen oplyste i retten, at Michael Elof Nielsen selv havde henvendt sig til hende efter Berlingskes omtale af retssagen i efteråret med oplysninger af væsentlig betydning for sagen. Michael Elof Nielsen bistod den fyrede BCG-konsulent i forbindelse med hans fratræden og BCGs forsøg på at tilsværte deres tidligere konsulent over for hans nye arbejdsgiver McKinsey.

»I en sag om mandatsvig og bedrageri er det afgørende, hvornår virksomheden blev bekendt med, at min klient bl.a. fik betalt en bro-bizz. Hvis det skete med virksomhedens accept, så er det ikke muligt at dømme min klient. Derfor er det fuldstændig afgørende for sagen, at retten får lejlighed til at høre Michael Elof Nielsens forklaring,« sagde Mai-Brit Holm Thygesen.

Efter en kort votering besluttede dommer Peter Rønning-Jølver og hans to lægdommere, at retten skal høre Michael Elof Nielsens vidneudsagn, og offentligheden får således lejlighed til at høre hans forklaring ved næste retsmøde i februar.