Anklagemyndighed vil have stjernemægler bag tremmer

Den nordsjællandske ejendomsmægler, Mette Lykken, tog torsdag hul på det første af en række retsmøder, hvor hun sammen med sin mand er tiltalt for groft underslæb. Selv afviser hun pure ethvert kendskab.

Mette Lykken, ejendomsmægler, der har begået underslæb for millioner med sin mand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

En af Nordsjællands mere kendte ejendomsmæglere risikerer at skulle en tur i fængsel. Mette Lykken, der blandt andet har været med til at sælge Jane Aamund, Ghita Nørby, Janni Spies og Casper Christensens boliger, er sammen med sin mand, Tony Mortensen, tiltalt for groft underslæb.

Det er igennem virksomheden Mette Lykken Bolig, at de to skulle have bedraget 133 kunder for i alt to millioner kroner, ligesom man i forbindelse med konkursen i førnævnte firma skulle have trukket 300.000 kroner ud, som kreditorerne rettelig havde krav på.

Ekstra Bladet var tilstede ved torsdagens retsmøde ved Retten i Lyngby, der er det første af 11, og hvor anklagemyndigheden går efter at få parret dømt for groft underslæb, der har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Ifølge Ekstra Bladet syntes Mette Lykken dog at tage sceneriet med ophøjet ro. Avisen skriver, at hun virkede »veltalende« og »afslappet«, og da mediet fangede hende bagefter, afviste hun pure ethvert kendskab til de administrative øvelser i virksomheder.

»Jeg kan end ikke lægge en sag ind (i systemet, red.). Jeg kan ikke lave en købsaftale. Jeg kan intet administrativt. Jeg har aldrig underskrevet en check. Jeg har kun været den. der har talt med kunderne og fået boligerne til salg. Jeg kender intet til det,« siger hun til Ekstra Bladet.

Bedømt på gårsdagens retsmøde vil det afgørende slag blive, hvorvidt anklageren kan lykkes med at sandsynliggøre, at Mette Lykken var involveret i det administrative arbejde.

Bedrageriet skulle have stået på helt frem til 2011, hvor Dansk Ejendomsmæglerforening politianmeldte Mette Lykken for at brudt reglerne om deponering af boligkøberes penge. Sagen blev bragt for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere, der frakendte Mette Lykken retten til at fungere som ejendomsmægler. I dag har 63-årige Mette Lykken dog fortsat sit eget firma, Mette Lykken bolig Aps, som formelt har datteren Caroline Lykken opført som ejer.

Der ventes at falde dom i løbet af oktober.