Anklage: Arla-reklamer vildleder

Forbrugerrådet og Danmarks Naturfredningsforening er efter Arlas ”Tættere på naturen”-reklamer. ”Arlas konventionelle produkter er ikke i balance med naturen”.

Arla - Brabrand - Bestilt BM Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arlas ”Tættere på naturen”-kampagne blev i går anmeldt til fødevaremyndighederne for vildledende markedsføring. Bag anklagen står Forbrugerrådet og Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi har valgt at anmelde Arla for deres kampagne, fordi den er misvisende og vildledende. Forbrugerne får et helt forkert indtryk af moderne fødevareproduktion. Det idylliserede billede, som bliver brugt i de små tv-spots, har intet at gøre med de metoder, der bliver benyttet hos de fleste konventionelle danske landmænd og i forædlingsprocessen, siger Forbrugerrådets formand, Camilla Hersom til fpn.dk om reklamerne for de ikke-økologiske produkter Kærgaarden, Yoggi Yoghurt, Buko-ost, Karolines madlavningsfløde og Creme Fraiche.

Direktør i Danmarks Naturfredningsforening, René La Cour Sell siger til fpn.dk:

- Vi vil rigtig gerne bakke om de økologiske landmænd, der faktisk gør en indsats for natur og miljø - for gode forhold for husdyr og for at undgå brug af sprøjtegift. Arla giver indtryk af, at disse konventionelle produkter er produceret i balance med naturen. Det er misvisende, siger han.

Hos Arla Foods er global marketingdirektør, Anne With Damgaard uenig.

- Vores intension med hele kampagnen er, at vi gerne vil vise, at vi som virksomhed har respekt for naturen, og vi tænker naturen ind i hele produktionskæden, siger hun.

I Danmark kører Arla i øvrigt en reklamefilm for den ikke-økologiske mælk ”Lærkevang”. Mens den samme film på det hollandske marked bliver brugt til en reklame for en økologisk mælk.