Ankesag glipper med posten

Syv tiltalte bankdirektører kan slippe for retssag, fordi anken blev væk i posten.

En postbakke hos bagmandsplitiet kan få stor betydning for, om de syv bankdirektører i Ebh-sagen skal ind og ruske tremmer, eller om de er frie mænd. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

I juli ankede bagmandspolitiet sagen om påstået kursmanipulation, mandatsvig og bedrageri mod syv tidligere bankdirektører, efter at de blev frifundet i byretten i Hjørring i den såkaldte EBH-sag. Men bagmandspolitiet overholdt ikke ankefristen, og derfor mener forsvarerne, at sagen skal opgives. Det skriver Jyllands-Posten.

Bagmandspolitien erkender, at nogle af de breve, som blev sendt ud med oplysninger om anken, blev sendt en dag for sent, men det skyldes ifølge dem en fejl hos Postnord.

»Vi har anket sagen til domfældelse i landsretten, og det har vi gjort inden for fristen, men en ekspeditionsfejl hos Postnord har gjort, at en del af brevene først er blevet sendt dagen efter. Det er nu op til domstolene at vurdere, om der er tale om en rettidig anke,« siger Per Fiig, vicestatsadvokat i bagmandspolitiet til Jyllands-Posten.

Ifølge en strafferetsekspert er der en risiko for, at sagen mod de tiltalte ikke får lov at køre, men det er nu op til landsretten at beslutte, om sagen falder til jorden på grund af de manglende formalia.