Anholdelser på vej i bankskandale

To tidligere medarbejdere i JPMorgan er på vej til at blive anholdt for deres rolle i den såkaldte London Whale-skandale, der kostede storbanken 6,2 mia. dollar.

Foto: TIMOTHY A. CLARY

Amerikanske myndigheder overvejer at anholde to tidligere medarbejdere i USAs største bank, JPMorgan, for deres rolle i den såkaldte London Whale-skandale. Det skriver The Guardian.

De to medarbejdere, Javier Martin-Artajo og Julien Grout, arbejdede som henholdsvis leder for og børsmægler under Bruno Iksil, der har fået tilnavnet London Whale, efter det i foråret 2012 kom frem, at han havde handlet ud over sine beføjelser og været skyld i et tab på 6,2 mia. dollar i bankens afdeling i London.

Det kom ligeledes frem, at der var store mangler i bankens risikoovervågning, og skandalen har nu ført til, at JPMorgan er underlagt øget tilsyn.

Reuters rapporterede torsdag, at Bruno Iksil samarbejder med de amerikanske myndigheder om sagen, og at han ikke vil blive straffet. Ifølge The Guardians kilder, er Bruno Iksils samarbejde afgørende for enhver anholdelse i forbindelse med skandalen.

Advokater for Iksil, Martin-Artajo og Grout har ikke ønsket at kommentere sagen over for The Guardian.