Angry Birds sparker 130 ansatte ud af reden

Angry Birds er et af de mest succesfulde mobilspil nogensinde, men nu varsler producenten Rovio, at hver sjette bliver fyret.

De vrede fugle i Angry Birds har gået deres sejrsgang verden over, men nu er det op ad bakke for det finske firma bag spillet. Arkivfoto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det finske mobilspilsproducent Rovio, som ejer det succesfulde spil Angry Birds, meddelte torsdag, at selskabet vil fyre 130 medarbejdere. Det svarer til hele 16 procent at den fulde arbejdsstyrke.

»Vi havde opbygget vores team på antagelser om hurtigere vækst, end vi kunne levere,« siger Mikael Hed, administrerende direktør.

I det verdenskendte spil bruger spilleren en slangebøsse til at angribe grise, som har stjålet æggene fra de vrede fugle. Ifølge Rovio er spillet det mest indbringende i verden, og firmaet har blandt andet udvidet paletten med animerede TV-serier, legetøj, påklædning samt en tegnefilm, som regnes med at få biografpremiere i sommeren 2016. Alligevel har finnerne haft problemer med at bibeholde indtægterne.

I august oplyste Rovio, at tidligere Nokia-direktør Pekka Rantala vil overtage Mikael Heds post som øverste chef.