Angry Birds kan lægge et guldæg

Finsk spilsucces kan puste nyt liv i kursudviklingen for spilproducenter.

ROVIO
Foto: Reuters Staff

De vrede fugle fra finske Rovio Entertainment er måske på vej til at lægge et gyldent æg til virksomhedens grundlæggere, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Virksomheden planlægger at indlede en børsnotering i næste måned, som kan fastsætte værdien af virksomheden bag Angry Birds mobile spil til omkring to milliarder dollar, omkring 12,6 milliarder danske kroner, oplyser kilder til nyhedsbureauet.

Der er dog ikke truffet nogen endelig beslutning om en børsnotering, og dermed kan selskabet også vælge at fortætte som privatejet.

En børsnotering ville formentlig skærpe investorernes appetit på software til underholdning, som ellers er en gruppe papirer, der er faldet 18 procent i gennemsnit fra deres oprindelige priser ved børsnotering i år, viser data udarbejdet af Bloomberg. Det skyldes, at virksomhederne bag mobile spil ofte kæmper for at følge op på deres første succes, og eksempelvis King Digital Entertainment - skaberen af ​​Candy Crush - blev handlet til en pris 20 procent under den pris, selskabet blev børsnoteret til i 2015, efter faldende omsætning.

Ifølge Bloomberg er Carnegie Bank, Danske Bank og Deutsche Bank blandt de banker, der rådgiver Rovio om en potentiel børsnotering, men ingen af bankerne vil kommentere sagen.

Rovio har rapporteret om en vækst i omsætningen på 34 procent for 2016 til 190,3 millioner euro og indtjening før renter og skat blev på omkring 17,5 millioner euro. Det foregående år endte med underskud.

Det vurderes, at provenuet fra en børsnotering kunne hjælpe selskabet med at finansiere "Angry Birds Movie 2," som er planlagt til 2019.