Angry Birds-ejer fyrer i hobetal

Der er ikke langt fra succes til fiasko. Det er finske Rovio Entertainments, som er mest kendt for spillet Angry Birds, levende bevis for. Spilgiganten tvinges til at fyre endnu 260 ansatte for at holde sig oven vande.

Endnu 260 ansatte sparked ud af reden hos Angry Birds, der befinder sig i et frit fald efter storsatsninger på undervisningsmateriale og forlystelsesparker. Foto: Peter Parks Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER PARKS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den finske startup-virksomhed Rovio Entertainments har haft mere end svært ved at håndtere den succes, de opnåede med 12 millioner downloadede spil tilbage i 2012, og tvinges nu til at fyre endnu 260 ansatte.

Angry Birds har været en af de mest downloadede apps til smartphones, men Rovio Entertainments satsning på spillefilm, forlystelsesparker og undervisningsmateriale har langt fra været lige så succesfuld.

I slutningen af sidste år måtte virksomheden fyrer 110 ansatte, og i dag kan Financial Times oplyse, at 260 af de tilbageværende knap 700 ansatte også må forlade butikken. Det er i alle dele af organisationen, at Rovio Entertainments afskediger på nær de ansatte, der er involveret i The Angry Birds Movie, som har premiere næste år.

Fyringsrunden kommer til trods for at Angry Birds 2 blev downloadet mere end 50 millioner gange i sidste måned. Rovio Entertainment oplyser i den forbindelse, at de vil lukke ned for udviklingen af legepladser og undervisningsmateriale og i stedet satse udelukkende på spil, medier og forbrugsvarer.

»Der er behov for fundamentale ændringer for at sikre, at Rovio også fremover kan være førende i underholdningsbranchen med mobilspil som grundstenen,« siger Pekka Rantala, der overtog titlen som administrerede direktør sidste august til Financial Times.