Angry Birds bliver større end Mario og Mickey Mouse

Udvikleren bag det populære app-spil Angry Birds mener, at spillet fortsat kan udvikle sig og blive verdens mest populære spil nogensinde.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spillet om de vrede fugle, der bruger hinanden som slangebøsser til at skyde grise med, er blevet største app-succes nogensinde.

Siden app-spillet Angry Birds blev udgivet i Apples App Store i december 2009 og har siden gået sin sejrsgang fra land til land – og fra styresystem til styresystem, der nu tæller blandt andet Andriod, Windows og Symbian.


Og den succes vil fortsætte, så spillet bliver større end både spillet om den italienske blikkenslager, Mario, og Disneys Mickey Mouse, mener manden bag Angry Birds, Peter North Backa
 
- Angry Birds bliver større end både Mario og Mickey Mouse. Det er ikke, fordi vi mangler erfaring. Rovio lavet 52 spil før denne succes og har gjort det godt. I dag har vi 50 ansatte, hvilket gør os forholdsvis lille. Vi er et resultat af hård konkurrence og offentlig støtte. Men jeg mener, det er vigtigt at støtte iværksættere med teknologi og salgskanaler, siger han til den svenske avis Dagens It.

Undersøgelser viser, at det især er i weekenden, folk spiller Angry Birds.  Og faktisk bliver der spillet omkring 200 mio. minutter Angry Birds hver eneste dag på verdensplan.

Nyt spil på vej

Han peger på spillets enkelthed som årsagen til Angry Birds succes.

 - En af hemmelighederne bag succesen er, at spillet ikke er helt forudsigelig. Du kan prøve samme niveau mange gange uden held, og så pludselig er du i stand til at fuldføre niveau.Den enkelhed og afhængighedsfaktor minder om succesen med Tetris, siger Nord Backa og henviser til computerspillet i computeralderens vugge.

Spillet er blevet hentet 75 millioner gange. I kølvandet på den succes er man begyndt at producere legetøj og tøj, og inden længe kommer Angry Birds legetøj i Happy Meals på McDonalds.

Nu hvor Spillet er gået frem over hele verden, arbejder med Rovio at udvikle en ny udgave af Angry Birds, der vil være klar inden sommer. Her vil grisene få en mere aktiv rolle og eventuelt får mulighed for at tage hævn over den vrede fugle, der har plaget dem.