Anglo American skærer kraftigt i forretningen

Minegiganten Anglo American, der er anset for at være verdens mest diversificerede mineselskab, planlægger at skære seks råvarer fra sin produktportefølje efter flere år med økonomiske problemer.

Minegiganten Anglo American, der er anset for at være verdens mest diversificerede mineselskab, planlægger at skære seks råvarer fra sin produktportefølje efter flere år med økonomiske problemer. Fold sammen
Læs mere
Foto: RODGER BOSCH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derefter vil selskabet fokusere på minedrift af kobber, diamanter og platin.

Det skriver Financial Times.

De lave råvarepriser får Anglo American til at sløjfe blandt andet jernmalm og kul og tvinger dem til at fokusere på et mindre antal af deres mest profitable forretninger. Selskabet, der er verdens største udvinder af platin, vil satse på råvarer, hvor et mere forbrugerorienteret kinesisk marked vil give større gevinst i fremtiden.

Beskæringen betyder, at Anglo American, der var den dårligst præsterende aktie på den britiske børs i 2015, i alt ender ud med at have 16 miner mod 68 i 2013.

»Vi har lavet nogle hårde porteføljebeslutninger, men vi bliver nødt til at få vores gæld ned. Man kan ikke skære små skriver af i dette marked,« siger administrerende direktør i Anglo American, Mark Cutifani, der under normale omstændigheder ville have beholdt nikkel og niobium i porteføljen, til Financial Times.

I alt har minegiganten en nettogæld på 12,9 mia. dollar, og med et underskud før skat, der for 2015 lyder på 5,5 mia. dollar, begynder det at være svært for selskabet at betale sin gæld.